이정동 교수
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분야 |
기타 |
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단과대학 |
농업생명과학대학 |
학과(부) |
응용생명과학부 |
전공분야 |
식물유전육종연구실 |
사업화가능아이템 |
기능성 콩 품종육성을 통한 기능성 식품산업 재료 제공 |
기술협력 및 자문분야 |
콩 재배 및 생산 |
키워드 |
콩, 기능성 식품 |
연구실위치 |
농생대 1호관 231호 |
연구실소개 |
식의약 소재용 기능성 콩 품종 육성에 관련된 콩 유전육종에 대한 연구 수행 |
졸업년도 | 학교 | 전공 | 학위 |
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1989 | 경북대학교 | 농학사 | |
1991 | 경북대학교 | 농학석사 | |
1997 | 경북대학교 | 농학박사 | |
근무처 | 부서 | 근무기간 | 업무내용 |
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경북대학교 | 농업과학기술연구소 | 2003.03 - 2004.02 | 조교 |
소이벤처(주) | 2004.03 - 2005.01 | 연구원 | |
University of Missouri | 2005.02 - 2007.06 | 박사 후 연수 | |
University of Missouri | 2007.07 - 2009.08 | 연구원 | |
경북대학교 | 식물생명과학전공 | 2009.09 - 현재 | 조교수 |
한국콩연구회 | 2010.01 - 현재 | 편집간사 | |
울진군 친환경농업 | 2010 | 자문위원 | |
국립식량과학원 | 2011.1 - 현재 | 겸임농업연구관 |
연구실적 | 지원기관 | 수행연도 |
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An improved method to resolve plant saponins and sugars by TLC |
Chromatographia | 2012 |
Genetic modification of the soybean to enhance the b-cartene content through seed-specific expression |
PLOS one | 2012 |
Soybean (Glycine max L. Merr.) seed composition response to soil flooding stress |
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE ENVIRONMENT | 2012 |
재배환경에 따른 광안콩 Oleic Acid 함량의 안정성 |
한국육종학회지 | 2012 |
Environmental Stability of Oleic Acid Concentration in Seed Oil for Soybean Lines with FAD2-1A and FAD2-1B Mutant Genes |
CROP SCIENCE | 2012 |
Major locus and other novel additive and epistatic loci involved in modulation of isoflavone concentration in soybean seeds |
THEORETICAL AND APPLIED GENETICS | 2011 |
Altering fatty acid composition for utilization in food and industry for soybean oil |
Korea Soybean Digest | 2011 |
Wild soybean (Glycine soja Sieb. &Zucc) - A genetic source for soybean variety improvement |
Korea Soybean Digest | 2011 |
Loss-of-function mutations affecting a specific Glycine max R2R3 MYB transcription factor result in brown hilum and brown seed coats |
BMC PLANT BIOLOGY | 2011 |
A novel FAD2-1 A allele in a soybean plant introduction offers an alternate means to produce soybean seed oil with 85% oleic acid content |
THEORETICAL AND APPLIED GENETICS | 2011 |
Differences in Ion Accumulation and Salt Tolerance among Glycine Accessions |
JOURNAL OF AGRONOMY AND CROP SCIENCE | 2011 |
Genetic diversity and population structure of Korean and Chinese soybean [Glycine max (L.) Merr.] accessions |
Crop Science | 2011 |
국내 수집 두과식물의 부위별 pinitol 함량 변이 |
한국작물학회지 | 2011 |
Mutant alleles of FAD2-1A and FAD2-1B combine to produce soybeans with the high oleic acid seed oil trait |
BMC PLANT BIOLOGY | 2010 |
Intricate environment-modulated genetic networks control isoflavone accumulation in soybean seeds |
BMC PLANT BIOLOGY | 2010 |
Genetic diversity in wild soybean (Glycine soja Sieb. and Zucc.) accessions from southern islands of Korean peninsula |
PLANT BREEDING | 2010 |
Soybean seed lipoxygenase genes: molecular characterization and development of molecular marker assays |
THEORETICAL AND APPLIED GENETICS | 2010 |
Selection for protein content in soybean from single F-2 seed by near infrared reflectance spectroscopy |
EUPHYTICA | 2010 |
Registration of LG04-6863 Soybean Germplasm Line with Diverse Pedigree |
JOURNAL OF PLANT REGISTRATIONS | 2010 |
Genetic control of soybean seed isoflavone content: importance of statistical model and epistasis in complex traits |
THEORETICAL AND APPLIED GENETICS | 2009 |
분야명 | 핵심기술 | 이미지 |
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품종육성 |
1. 올리브 기름보다 높은 oleic acid 함량 (80%) 콩 품종2. 오메가 3 함량이 2배로 증가된 콩 |
장비/소프트웨어명 | 내용 |
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GC | 식물 지방산 분석 |
특허명 | 대표발명가 | 보유연도 | 이전희망 |
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